Има ли някакви промени в обр 1 и 6 за 2015г.?

Много
Ако месеца е пълен, както си го написала, значи се проверява (поле 21+1) / (поле 16.7-16,8+ (поле 16.А умножено  16 поз.5) >= минималния осигурителен доход за месеца / работните дни в месеца умножено  16 поз.4
361/201 = 1,796
360/21 умножено 8 = 2,14
какво си попълнила в поле 16?
На 3 месеца им е отчитането.
Налага се да използвам програмата на НАП за месец януари, защото моята ТРЗ програма все още не е актуализирана според последните промени, а хората си искат парите вече /плащаме по банков път/
Четейки указанието и примерчета дадани там, трябва изработените часове да ги разделя на договореното ни работно време и да запиша за отработени дни тази цифра.
В моят случай, служителят има отработени 201 часа /като съм превърнала нощните часове в дневни/.
В т.16 записвам 0-25-8-8 и после пак 25 и отдолу за отработените часове 201
Когато стигна до облагаемият доход в т.21 си записвам сумата, която сме си договорили /360,00 примерно/ и ми дава грешка.
Пробвам да запиша сумата, която биха получили, ако засичането беше на един месец и се получава 465 /това го пиша по спомен/ и системата ме пуска да продължа.

Къде бъркам?

Ако подаваш Д1 с код 01, а не 16, колко работни дни и часове би написала? Следователно ако имаш 201 работни часа минималния осигурителен доход се покачва. Ти може да му плащаш колкото искаш, но имаш минимален осигурителен доход.
Във сайта на B-trust има автоматичен конфигуратор за интернет експлорер. Стартирайте го и ще стане.
Ето линк: http://www.b-trust.org/bg/elektronni-podpisi/softuer-za-podpisvane-i-pomoshtni-programi
програмата сама запазва информацията.
Стартираш обновяването и то само актуализира.
Точно така. :)

Сега е вярно, но след две седмици ако датата на плащане е през 2014 данъка ще се декларира с новия код на плащане 8.
Да но при СОЛ, не ми изисква попълване на кл.13 иска кл.14 която се състой от 5 полета и кл.15 от 4 полета, в хелпа ми излиза следното помощно съобщение

14. Ден, от който осигуряването е възникнало - попълва се в първият ден от месеца (само деня, месеца и годината са попълнени в периода) в осигуряване. Първо се използва най-лявото квадратче. Ако има повече дни на започване се използват следващите последователно.

15. Ден, в който осигуряването е прекратено - напр. при прекратяване на правоотношението, при ползване на неплатен отпуск, който не се зачита за осигурителен стаж, и др. Попълва се в последния ден от месеца (само деня - месеца и годината са попълнени в периода) в осигуряване. Първо се използва най-лявото квадратче. Ако има повече дни на прекъсване се използват следващите последователно.



Няма разлика СОЛ или друг вид осигурен. Ако осигуряването започва от дадена дата Х на месеца Y и годината Z, при попълнен период на първа страница YZ, на втора страница се попълва в кл.13 - 1, а в кл.14 в първото квадратче Х.
Срокът за подаване на тази декларация е 25.01.2013г.
Подавате коригираща декларация с попълнена буква "К".
С код корекция "К" не се коригират данните в т. 2, 3, 4 и 5 (т. 5.1 и 5.2).
След приемането на коригираща декларация (ако пак има грешка) се подава само нова коригираща или заличаваща декларация.


С код корекция "К" не се коригират данните в т. 2, 3, 4 и 5 (т. 5.1 и 5.2) и т.12 - вид осигурен.
тази год.за първи път инсталирах програмата на нап за Д1 Д3 и Д6 на компютъра си. и я попълних, нямах проблем, но когато се опитах да запиша дискетата и натиснах ЗАПИШИ, попита ме дали желая да заместя фаила, натиснах ДА, но не стана нищо.пробвах още два пъти и забелязах, че в Печат Справка осигурителния доход се е удвоявал при всяко ЗАПИШИ. и защо в колонка изпратени ми излиза едно ДА, по - точно къде се изпраща?извинявам се ако въпросите ми са смешни, просто работя за първи път с програмата, не е трудно, апък нещо не вдянах иглата хаха

Сега като си го създала файла, вземи го изпрати чрез електронните услуги на НАП. Това е програма за създаване на файлове за НАП, а не да ги изпраща автоматично.
По принцип мога да помогна най-добре, ако ми се обясни в какво точно е проблема. Казва че има проблем, но не и в какво се изразява!
Какъв е проблема с инсталирането?
Подай си ги отново тези два реда. Мисля че сега ще ти ги приеме.
Прати ми ги на меила тези два реда, ако искаш.
Защо? :( Едната е с код за вид осигурен 01, а другата е с код 28.
Защото коригиращата изтрива всички предходни за периода+ЕИК+осигурен. След коригираща може да се подаде само коригираща или заличаваща. Така е заложено.
Една корекция на Д1 с код 01 и една редовна с 28

Съжалявам, но си в грешка. След подадена корекция не може да се подаде редовна.
Задължително заличаваща и после две редовни.
пореден номер на Търговия на едро и дребно с автомобили и мотоциклети, техническо обслужване и ремонт; Търговия на едро, без търговията с автомобили и мотоциклети; Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети
е 58
а там МОД за пълен работен ден за персонал, зает с услуги на населението, охрана или търговия
е 450лв.
за половин 225лв.
за 12.1 - 5 и 12.3 - 53 МОД е 321лв.
разделено на две е 160.50 лв
Вижте дали сте избрали Осигурител с 10, а не с 9 цифри.
Месец 13 не може да се подаде от Булстати
спокойно можете да вземете последната версия без предходните, все пак те не са налични. да
Копирането на BULNOK.MDB трябва да стане преди да сте стартирали за първи път програмата, иначе няма да се актуализират последните номенклатури и съответно в новите версии съм сложил проверка на това и изписва Неправилна инсталация